Новолуния и Пълнолуния – книга наръчник

Съдържание

    В книгата ще намерите двадесет и четири глави с всичките дванадесет вида Новолуния и дванадесет вида Пълнолуния за годината. Те се случват винаги по двойки – когато Слънцето и Луната са съвпаднали в един и същи знак е Новолуние ( например в Овен ), а две седмици преди или след това Луната застава в противоположния знак – тогава е Пълнолунието ( оста Везни – Овен ). Така в този танц на доближаване и раздалечаване, двете светила обикалят целия зодиак за дванадесет месеца, като всеки път са в следващия пореден знак.

 

Новолуние

  Моментът на Новолунието е паузата, точно преди вдишването – като вакуум, след който от следващия ден енергията започва да се увеличава, а в небето се появява сърпът на Луната, който бавно нараства в течение на две седмици. Време, в което всичко в нашия живот набира скорост, развива се и се разширява. Растенията започват да растат, животните се активират, клетките в тялото се събуждат за живот и всички събития се случват по-бързо. Това е подходящ момент, в който да започнем нещо ново – да стартираме проекти, да направим инвестиции, да се запишем на ново обучение или да влезем в нова връзка (не, че с връзките човек може да планира, но все пак да си знаем). Според знака, в който се намира самото Новолуние, всеки месец се активират различни сфери от живота ни, които са благоприятни за поставяне на ново начало.Пълнолуние

  Пълнолунието е пика на енергията, когато берем плодовете на това, което сме засели по-рано при Новолунието. Не случайно често му казват ПълноЛУДИЕ, защото тогава емоциите са много силни, завихрящи и непредсказуеми. За момент виждаме цялата осветена част на Луната, а от следващия ден тя започва да се смалява – от светъл кръг се превръща лека-полека в сърп и заедно с това всичко в живота ни намалява и се пречиства.
 
  Подходящ момент за преосмисляне на дадени ситуации, за освобождаване от вредни връзки и лечение на зависимости, за детоксикация на организма. Когато освободим пространство в живота си, след това на негово място може да се появи нещо ново. Както фазите на дишането – ако издишаме стария въздух, след това ще можем да вдишаме свеж.


Новолуние и ретроградни планети

  Когато става въпрос за стартиране на нещо, е много важно да проверяваме, дали някоя от личните планети ( Меркурий, Венера или Марс ) не е ретроградна по време на Новолунието ( таблица 2 ).   
  Ретроградното движение изглежда от позицията на Земята, сякаш планетата върви „назад“, макар че в космоса тя не се завърта на пети и не тръгва наобратно. Но също както и през нощта Слънцето не е изчезнало наистина, а просто за момент не го виждаме, така и по време на ретроградните периоди в сферите, които дадената планета управлява, настъпва промяна. Започва процес на връщане назад, преразглеждане, преработка и даване на втори шанс на неща, които преди сме сметнали за приключени, но сега може да се окаже, че в тях се съдържа скрит потенциал.
 
  Ако Новолунието се падне по време на ретроградна планета, тогава не е подходящо да активираме нещо съвсем ново, защото след като този период приключи, най-вероятно ще се окаже, че ситуациите не са такива, каквито са изглеждали – може да излязат скрити детайли, или ние да си сменим приоритетите и да съжаляваме за направените промени.
 
  От друга страна, това е много добър момент, да изтупаме праха от стари проекти или отношения, за да можем да им дадем нов старт. Възможно е да ни одобрят за нещо, което ни е било отказано, или да получим повторно предложение, което преди не сме приели, но сега да го видим в нова светлина. Подходящо за редактиране, рестарт, преосмисляне и пренареждане – всичко с РЕ и ПРЕ отпред 😉Приложения
 
  Като приложения в края на книгата има две таблици – първата е с всички дати на Новолунията и Пълнолунията за годините между 2024г.- 2034г., а другата е с всички ретроградни движения на личните планети за същия период ( Меркурий, Венера и Марс ), за да може да следим подходящото време за започване или приключване, за преразглеждане на миналото или активиране на новото. Слънцето и Луната спрямо Земята нямат ретроградни движения.